نقش اپراتورها در گسترش کاربرد اینترنت پهن‌ باند
کیفیت اینترنت برای سال‌هاست که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران ایرانی  بوده است. پیچیدگی ساختار شبکه و تعدد بازیگران آن عملا میزان مولفه‌های  مرتبط با کیفیت اینترنت را به اندازه‌ای بالا برده که شناخت دقیق نقاط ضعف و  قوت شبکه ساده نباشد. شبکه اینترنت ایران یک شبکه چند لایه است که بخشی از  آن (درگاه‌های اتصال به مسیرهای جهانی و شبکه انتقال) در دست دولت و بخش  دیگری از آن (درگاه‌های دسترسی و خدمات) در اختیار اپراتورهاست.
از سوی دیگر روز به روز مطالبه کاربران برای دریافت خدمات اینترنت پرسرعت  در کشور افزوده می‌شود. انواع سرویس‌های اینترنت توسط شرکت‌ها و اپراتورها  به مشترکان ارائه می‌شود و دسترسی به اینترنت نیز آسان‌تر می‌شود. در این  میان، اینترنت موبایل به دلیل در دسترس‌تر بودن و استفاده آسان‌تر،‌  طرفداران بیشتری میان کاربران ایرانی دارد. اینجاست که نقش اپراتورها در  گسترش دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت و نتیجتا افزایش ضریب نفوذ آن در  کشور بخوبی دیده می‌شود.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان رگولاتوری حوزه ارتباطات کشورمان نیز همواره  نقش نظارت فنی را بر عهده داشته و به شکل منظم و ادواری، گزارشی از وضعیت  اپراتورها، خدمات متنوع ارائه شده، و تعداد مشترکان هر کدام را ارائه  می‌دهد. در تازه‌ترین گزارش تفصیلی این نهاد، تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت  اپراتورها آمده که نشان از آن دارد که تعداد کاربران اینترنت پهن‌باند  کشورمان افزایش داشته است.

وضعیت اینترنت پرسرعت سیار
بطوریکه آمار جدید رگولاتوری نشان می‌دهد، تا پایان سه ماهه دوم 1400(پایان  شهریور 1400) مجموع تعداد کاربران اینترنت پرسرعت سیار ایران، کمی بیشتر  از 90 میلیون نفر بوده، و نشانگر ضریب نفوذ حدود 106 درصد است.
مطابق جزئیات این گزارش، همراه اول بیش از 48 میلیون کاربر، ایرانسل حدود  38 میلیون، و رایتل کمی بیش از 4 میلیون کاربر دارند و به این ترتیب، همراه  اول بیشتری تعداد کاربران اینترنت پرسرعت کشور اعم از 3G و 4G را در  اختیار دارد و اختلاف شمار کاربران آن نسبت به رتبه دوم یعنی ایرانسل، دست  کم ده میلیون نفر است که عدد بزرگیست.

میزان رشد اینترنت پرسرعت سیار
وضعیت گسترش اینترنت پهن‌باند زمانی بخوبی دیده می‌شود که با بازه زمانی قبل مقایسه گردد.
در همین زمینه، اگر آمارهای مشابه مربوط به سه ماهه نخست سال 1400 مبنای  مقایسه قرار گیرد، نکات جالبی حاصل خواهد شد. جدول زیر، وضعیت اینترنت  پرسرعت اپراتورها تا پایان فضل نخست همین سال را نشان می‌دهد:

کلیات این جدول، بیانگر آنست که در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه نخست سال  1400 شاهد رشد شمار کاربران اینترنت پرسرعت بوده‌ایم، به گونه‌ای که تعداد  کل کاربران در عرض سه ماه، از 82 میلیون به 90 میلیون افزایش یافته و  نتیجتا، ضریب نفوذ نیز از زیر صد به عدد جالب 106 برای کل کشور رسیده است.
نکته جالب‌تر زمانیست که به سهم هر یک از اپراتورها در این زمینه، یعنی  گسترش تعداد کاربران و نتیجتا افزایش کمی ضریب نفوذ آن توجه کنیم.





برگرفته از سایت ایتنا